Ги поместува границите: 9-годишно дете со помош на технологија му помогна на наставникот

Loading...

Генијалецот по име Келерамон Мабалот со помош на ЗД печатач направил протетичка шака, но тоа не би било толку чудно да немаше само 9 години.Келерамон е чудо од дете. Со само 9 години основал фирма со својот 3 години постар брат, а својата генијалност ја докажува со секој чекор.
На неговото познавање на технологијата можат да му позавидат и многу докажани истражувачи, а тој сака да специјализира за роботи. 
Последно во низата од неговите достигнувања е протеза која ја има направено за 39-годишниот Ники Сасакис кој е роден без десната шака.
Келерамон, протетичката замена ја направи со помош на 3Д печатач, што е неколку пати поевтин метод од конвенционалната протеза.Келерамон е чудо од дете. Со само 9 години основал фирма со својот 3 години постар брат, а својата генијалност ја докажува со секој чекор.

loading...