Gionee Elife S5.1: Најтенкиот телефон на светот!

Loading...

Насловот веќе ни изгледа како дежа-ву, но тоа е бидејќи имаме пишувано многу слична статија на оваа. Кинескиот производител Gionee се надмина себеси и го скрши сопствениот рекорд за најтенок телефон на светот…Претходниот модел, кој го носеше името Elife S5.5, имаше дебелина од 5,5 милиметри, додека пак новиот модел е значително потенок со дебелина од само 5,15 милиметри. Чисто за споредба, новиот Galaxy S5 е со дебелина од 8,1 милиметар, LG G3 е со дебелина од 8,9 милиметри, додека пак iPhone 5s е со дебелина од 7,6 милиметри.
Телефонот поседува одличен дизајн, исто како и неговиот претходник, но негативноста се перформансите кои го пласираат овој уред во средната класа.
Повеќе на GSM.MKПретходниот модел, кој го носеше името Elife S5.5, имаше дебелина од 5,5 милиметри, додека пак новиот модел е значително потенок со дебелина од сам

loading...
Loading...