Глетка која долго ќе ја паметат: Го пронашле другарот обесен на топола. Неговата мајка…

Loading...

На брегот на Тиса кај Мол, во вторникот доцна попладне е пронајдено безживотното тело на Стефан С. (18).Страотната глетка на момчето како виси обесено на гранка од топола, го пронашле неговите другари по дводневна потрага.
Стефан исчезнал во неделата навечер, кога со еден другар се упатил кон брегот на Тиса. Тој и неговата мајка живееле сами, во повеќе од скромни животни услови:
-Загрижена што подолго го нема, мајката на Стефан во неделата безуспешно го бараше. Утредената во полиција го пријави неговото исчезнување. Во опсежната потрага се вклучија и неговите другари. Тие на крајот, во вторникот доцна попладне го пронајдоа обесен, велат од полиција.Страотната глетка на момчето како виси обесено на гранка од топола, го пронашле неговите другари по дводневна потрага.
Стефан исчезнал во н

loading...