Ѓоковиќ ѝ ја исполни последната желба: Солзи на лицето на болното девојче!

Тешко е човек да не заплаче на судбината на девојката од Јапонија Тамоко Сумитај (19). Катастрофалното цунами кое се случи во 2001 година ѝ ги зема родителите. Девојчето моментално се наоѓа во болница во Токио, каде лекарите ѝ рекле дека можеби нема да го преживее овој месец.Како што објаснил нејзиниот вујко за тамошните медиуми, Тамоко имала последна желба, а таа била да го види во своите раце потпишаниот дрес од Новак Ѓоковиќ.
Кога дозна Новак за ова, одлучи да ѝ ја исполни последната желба, па така по вчерашниот натпревар веднаш ѝ го испрати својот дрес со неговиот потпис и зборови кои барем малку ќе ја утешат 19-годишната девојка.
Кога нејзиниот вујко дознал за ова, веднаш истрчал кај неговата внука да ѝ ги пренесе добирте вести.Како што објаснил нејзиниот вујко за тамошните медиуми, Тамоко имала последна желба, а таа била да го види во своите раце потпишаниот дрес од Новак

Пронајдете не на следниве мрежи: