Голем разорен земјотрес! Еве што друго предвиде Нострадамус!

Loading...

Нострадамус, познатиот француски пророк предвидел неколку нешта за 2017 година.Најголем забележан земјотрес досега
Нострадамус предвидел дека САД ќе ја погоди најсилен земјотрес во историјата на таа држава и дека тоа најмногу ќе влијае на западниот дел од државата, како и дека потресот ќе се почувствува и во другите светски држави.
Луѓето ќе живеат повеќе од 200 години
Според зборовите на Нострадамус медицината толку многу ќе напредува што просечниот животен век ќе биде 200 години, а осумдесетгодишник ќе изгледа како педесетгодишник.
Зрачењето ќе ја запали планетата
„Кралевите ќе крадат шуми, небото ќе се отвори, а полињата ќе ги запали топлината“, наведува пророкот. Ова предупредување ќе однесува на озонската дупка и неизбежното зголемување на штетното влијание на ултравиолетовото зрачење, а важен фактор ќе биде палење на шумите ширум светот.
Јазичните разлики ќе исчезнат
“Откако ќе измислат нов уред во светот ќе биде како пред Вавилон“. Се смета дека Нострадамус опишал некаков модерен компјутер или софтвер за преведување.
Колапс на глобалната економија
“Богатите ќе умрат повеќе пати”, напишал фрнацускиот пророк.Најголем забележан земјотрес досега
Нострадамус предвидел дека САД ќе ја погоди најсилен земјотрес во историјата на таа држава и дека тоа н

loading...