Големо невреме во Куманово и Штип!

Во моментов нестабилно со локален пороен дожд и грмежи е во источните делови од Македонија, од подрачјето источно од Куманово, се до Беласица, претежно во планинските подрачја.Од градовите нестабилно е во Пробиштип, а големо невреме го зафати Штип. Во моментов нестабилно со локален пороен дожд и грмежи е во источните делови на Македонија, од подрачјето источно од Куманово, се до Беласица, претежно во планинските подрачја.
Правецот на движење е од исток кон запад, но движењето е бавно, се очекува стабилизирање.
Се очекува постепено стабилизирање на атмосферата, соопшти УХМР во најновиот извештај за временската состојба.
 Од градовите нестабилно е во Пробиштип, а големо невреме го зафати Штип. Во моментов нестабилно со локален пороен дожд и грмежи е во источните дело

Пронајдете не на следниве мрежи: