Google Play расте побрзо од App Store

Loading...

Пред неколку недели, App Annie прикажа статистика дека Android генерира повеќе симнувања на апликации преку Google Play Store, но сепак Apple остварува двојно повеќе приходи од Google. Да навлеземе во играта на бројки…Нови податоци од Distimo ги потврдуваат претходните бројки, но исто така прикажуваат дека Google Play расте многу побрзо отколку App Store. Според податоците, во последните 6 месеци Play Store ги има зголемено своите приходи за неверојатни 67%, а само во последниот месец е остварено зголемување од 11%. 
За споредба, Apple не остварува ни приближно ваков раст. Во последните 6 месеци, App Store ги има зголемено приходите за само 15%, од кои 3% во минатиот месец. Но, без разлика на тоа, Apple сеуште заработува скоро двојно повеќе од Google.
Повеќе на gsm.mkНови податоци од Distimo ги потврдуваат претходните бројки, но исто така прикажуваат дека Google Play расте многу побрзо отколку App Store. Според

loading...
Loading...