Ѓорчев: Потребно е да има избори за да се излезе од политичката криза

Добро е што ќе има избори и на Македонија и е потребно да има избори за да се излезе од оваа политичка криза, да се стави крај на истата и со стабилно мнозинство да се формира следната влада, истакна денес членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев од Ростуше каде имаше средба со жителите.-Следната влада ќе треба да ги врати состојбите во нормала, да го вратиме овој период и момент кога многу често имавме нова фабрика или нова инвестиција, добро е што и периодов имавме зголемено доаѓање и најава за нови инвестиции, нови работни места, зголемување на платите,  пензиите, истакна Ѓорчев.
Тој додаде 63 пратеници се најдобра порака за унитарноста на Македонија и уставниот поредок, како и гаранција за поддршка за огромен број општини во нивните проекти.-Следната влада ќе треба да ги врати состојбите во нормала, да го вратиме овој период и момент кога многу често имавме нова фабрика или нова инвест

Пронајдете не на следниве мрежи: