Ѓорчев: Соработка помеѓу централната и локалната власт за што повеќе реализирани проекти и барања на граѓаните

Максимумот на локални проекти може да се направи доколку имаме соработка помеѓу централната и локалната власт. Кога тие соработуваат, кога се грижат за истите работи тогаш има повеќе обновени улици, училишта, згради, општински простории, итн.., истакна членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев кој денес оствари средба со жителите на општина Центар Жупа додавајќи дека целта му е да посети што е можно повеќе општини.-Да слушнам идеи, што е можно повеќе локални проекти и потоа во еден мирен период, период на стабилизација да решаваме што е можно повеќе од проблемите на граѓаните. Наша цел е да решиме што е можно повеќе проблеми, проблемите на граѓаните се наши проблеми. Барањата се основани и оправдани, имаат барања од централната власт, но и од локалната власт, истакна Ѓорчев.-Да слушнам идеи, што е можно повеќе локални проекти и потоа во еден мирен период, период на стабилизација да решаваме што е можно повеќе од пробле

Пронајдете не на следниве мрежи: