Ѓорчев: ВМРО-ДПМНЕ има незаменлива улога на македонската политичка сцена

Улогата на ВМРО-ДПМНЕ на македонската политичка сцена е незаменлива, вели за ТВ Нова членот на извршниот комитет на партијата, Влатко Ѓорчев.-Минаа 26 години. ВМРО-ДПМНЕ има простор кој никој друг не го пополнува и една единствена улога, а тоа е цврсто опстојување на позициите на македонска државност, цврсто опстојување на позициите на македонска самобитност, демократија, повеќепартизам, но истовремено, особено во делот на функционирањето на Владата, функционирање со дела, проекти, функционирање со исполнување на економски резултати, бидејќи тоа е најважно за граѓаните, изјави Ѓорчев.
Тој дополнува дека, ВМРО-ДПМНЕ е подготвена за избори и апелира за одржување на истите.
-Немаме потреба од било какво избегнување од соочување со граѓаните кое го прави СДСМ. Но, она на кое не сме подготвени е загрозување на македонските интереси, суспендирање и рушење на македонската демократија, рушење на Собранието на Македонија, на претседателот како институција на оваа држава и на Владата, изјави Ѓорчев.-Минаа 26 години. ВМРО-ДПМНЕ има простор кој никој друг не го пополнува и една единствена улога, а тоа е цврсто опстојување на позициите на македон

Пронајдете не на следниве мрежи: