Грабнат брод со околу 700 луѓе во Јадранското Море!

Loading...

Информациите за тоа колку луѓе се наоѓаат на бродот, се различни. Некои медиуми пренесуваат дека се помеѓу 400-600, а некои наведуваат дека на него има 700 луѓе. Наводно, во инцидентот се вмешани илегални мигранти. Бродот пловел кон Ријека во Хрватска.Еден патнички брод денеска прати СОС сигнал во близина на грчкиот остров Крф, поради сомнеж дека на него се наоѓаат наоружани луѓе, известија грчките медиуми. Во меѓувреме, бродот се упатил кон југот на Италија.
Според грчкото министерство за поморски транспорт, постојат сомневања дека на бродот „Блу Скај М“, кој плови под знамето на Молдавија и пловел кон Ријека, а кој пратил повик за помош, се наоѓаат илегални имигранти, пренесе „Ројтерс“.
Италијанската крајбрежна стража веднаш ги извести грчките власти. Два хеликоптери кои не полетале за Крф, би требало наскоро да дојдат до тоа подрачје.
Други детали за бројот на патници на бродот и состојбата во која тие се наоѓаат, сѐ уште не се познати.Еден патнички брод денеска прати СОС сигнал во близина на грчкиот остров Крф, поради сомнеж дека на него се наоѓаат наоружани луѓе, известија грчки

loading...
Loading...