Грабул за „Дневник“: Потајно се надевам да дојдам до 250-тото место на АТП листата

Македонскиот тенисер Димитар Грабул во изјава за „Дневник“ ја прецизираше својата цел.„Потајно се надевам да дојдам до 250. место на АТП листата. Тоа би можело да се случи евентуално до крајот на годинава. Но, тоа е можно само ако континуирано настапувам на турнири. Во секој случај посакувам барем да дојдам над 400. место. Сега во Белгија ме очекуваат уште три турнири. Ќе видиме како ќе оди“ вели Димитар Грабул во изјава за „Дневник“.
Неговиот тренер пак, во изјава за истиот медиум, вели едка Грабул има добар сервис, добар менталитет, одличен преглед на играта, што му дозволува добро да антиципира, а физички е непобедлив.
Извор: „Дневник“„Потајно се надевам да дојдам до 250. место на АТП листата. Тоа би можело да се случи евентуално до крајот на го

Пронајдете не на следниве мрежи: