Градоначалник со оклопно возило ГО РЕШИ проблемот со непрописното паркирање!

Градоначалникот на литванскиот град Вилниус, Артурас Зукас, одбра прилично необична метода за промовирање на кандидатурата непосредно пред изборите.Еден од проблемите на коишто сакал да предупреди е погрешното паркирање.
Нему му пречеле луксузните возила што ги окупирале велосипедските патеки, па одлучил да прати јасна порака.
Влегол во оклопно борбено возило и со него „прегазил“ Мерцедес С класа…

За среќа, автомобилот не бил вистински, но успешно ја истакнал својата поента.
„Доста ми е од тие возила на патеките за велосипедисти и пешаци. Ова е добро орудие за решавање на проблемот со паркирање на погрешни места“, напишал градоначалникот во својата порака.
Еден од проблемите на коишто сакал да предупреди е погрешното паркирање.
Нему му пречеле луксузните возила што ги окупирале велосипедските

Пронајдете не на следниве мрежи: