Градоначалникот Трајановски и денеска на терен: Се прави увид на состојбата во Смилковци

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски и денеска е на терен. Се прави увид на состојбата во едно од најпогодените села- Смилковци.Низ улиците сè уште може да се забележи механизација која работи онаму каде што има потреба.
Трајановски денеска се сретнаа и разговараше со мештаните на Смилковци.
-Мора да извлечеме поука од оваа страшна несреќа. Треба да се среди и бетонира она што многу одамна не било средено, а со цел да се избегнат вакви поплави. Ние сега ќе видиме што точно е направено, а што треба да се испланира за понатаму да биде реализирано, им појасни Трајановски на граѓаните во Смилковско.Низ улиците сè уште може да се забележи механизација која работи онаму каде што има потреба.
Трајановски денеска се сретнаа и разгов

Пронајдете не на следниве мрежи: