Грозоморно дело: Запалиле жена на депонија

Loading...

Локалните мештани од едно село во внатрешноста на Нова Гвинеа ја запалиле мајката на две деца Кепали Ленијату, 20-годишна жена затоа што биле убедени дека таа вештерка убила шестгодишно дете.
Несреќното дете го заболело стомак, но неколку часа од доаѓањето во болница починало. Огорчените селани ја обвиниле Ленијату дека фрлила магија врз детето и два часа подоцна тие ја пронашле како се крие во џунглата. Тие почнале да ја мачат и откога го признала наводното зло дело, ја потуриле со бензин и ја запалиле во депонијата. На местото каде жената е запалена имало и неколку полицајци на кои не им паднало ни ка крај памет да им се спротивстават на разбеснетите селани.  Локалните мештани од едно село во внатрешноста на Нова Гвинеа ја запалиле мајката на две деца Кепали Ленијату, 20-годишна жена затоа што биле убеде

loading...