Груевски го посети манастирскиот комплекс „Св. Преображение“ во Зрзе

Loading...

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денешната посета на општина Долнени и населените места ја заврши со посетата на манастрискиот комплекс „Св. Преображение” во село Зрзе, каде што направи увид на патниот правец село Костинци – село Зрзе – манастир „Св. Преображение”.За обнова на манастирот „Св. Преображение” и за археолошки истражувања како проект на Министерството за култура инвестирани се околу 92 милиони денари.
За реконструкција на патот во должина од 7,5 километри, завршен на 15 септември 2015 година чиј носител е Минситерството за транспорт и врски, инвестирани се средства во висина од милион и 600 илјади евра.

Фото: МИАЗа обнова на манастирот „Св. Преображение” и за археолошки истражувања како проект на Министерството за култура инвестирани се околу 92

loading...