Груевски: Технички преглед за трактори и комбајни на секои 2 години

Loading...

Технички преглед за трактори и комбајни ќе се врши на секои две години, а за мултикултиватори и приколки на секои четири години, додека регистрацијата на земјоделската опрема и механизација ќе се врши на секои шест години. Ова е овозможено со измените на Законот што минатата недела беше усвоен од страна на Собранието на Република Македонија.– Тоа е едно ветување кое го дадовме минатата година и веќе Парламентот го усвои минатата недела. Земјоделците беа премногу оптоварени од тоа што земјоделската механизација требаше да ја регистрираат секоја година, а тоа за нив се големи трошоци, изјави денеска во Кратово лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски одговарајќи на новинарско прашање.
Тој посочи дека исто така е пролонгиран за уште една година и рокот за легализација на земјоделската опрема и механизација.
– Ги повикуваме сите оние коишто во минатото не стигнале да ја завршат легализацијата на тракторите, комбајните, мултикултиваторите, приколките и слично тоа да го направат сега, рече Груевски при денешната посета на Кратово.– Тоа е едно ветување кое го дадовме минатата година и веќе Парламентот го усвои минатата недела. Земјоделците беа премногу оптоварени од тоа

loading...
Loading...