Грузискиот лидер на опозицијата е ранет при вооружен напад!

Loading...

Лидерот на грузиска опозициска партија е ранет при вооружен напад во Тбилиси. Нападот го изведоа непознати напаѓачи.Политичарот Алекси Петриашвили денеска бил претепан и застрелан во двете нозе од непознат број напаѓачи додека ги посетувал гробиштата во Тбилиси.
Грузиското Министерство за внатрешни работи соопшти дека Петриашвили сега е во болница и дека неговата состојба е „стабилна и задоволителна“.
Опозиционерот, кој има 45 години, од 2012 до 2014 година беше министер за европски и евроатлантски интеграции.Политичарот Алекси Петриашвили денеска бил претепан и застрелан во двете нозе од непознат број напаѓачи додека ги посетувал гробиштата во Тбилиси.

loading...
Loading...