Хакер се соочува со поголема казна отколку силувачите кои ги поставил на интернет

Loading...

Дваесет и шест годишниот фармер кој помогна да се објави за силувањето на тинејџерка се соочува со 5 пати поголема казна отколку членовите на средношколскиот фудбалски тим кои во јавност ја нападнале девојката. Силувањето во Steubenville предизвика национална стихија откако десетина луѓе биле сведоци на силувањето, кое се случило на забава, а подоцна се потсмевале на девојката споделувајќи фотографии обновувајќи ги случувањата за настанот на социјалните мрежи.
Лути дека нивниот мал град го свртел грбот на правдата, неколку хакерски групи се замешале, вклучувајќи го и Дерик Лостутер, кој помогнал видеото да биде поставено на интернет, на страната на фудбалскиот тим.
Ако биде обвинет за ова дело ќе се соочи со казна затвор од 10 години, за разлика од силувачите кои добиле казни од една и две години.
Дерик, изјавил дека никогаш претходно не хакирал страна, но бил маскираниот лик во видеото. Неговата намера сепак не била доволна за ФБИ да не го третира како терорист од светски ранг. Дерик раскажува дека бил уапсен од 12 до заби наоружани специјалци држејќи го цело време на нишан.
Како и сите други активисти пред него, тој изгледа како секој типичен Американец. 26 годишен консултант за сајбер безбедност кој живее на фарма и во слободно време лови гуски, риба и вози мотор.Дваесет и шест годишниот фармер кој помогна да се објави за силувањето на тинејџерка се соочува со 5 пати поголема каз

loading...
Loading...