ХАОС ОД ВСЕЛЕНАТА: Земјата ќе ја погоди соларна бура!

Loading...

За наша среќа, најсилниот удар се очекува да се почувствува малку посеверно од Земјата, што значи дека бурата нема да направи голема штета, но ќе ги прекине комуникациите.Силна соларна бура ѝ се приближува на Земјата и се очекува дека утре ќе ја погоди, пишува Раша Тудеј.
Експертите велат дека ќе дојде до флуктуација во енергетските мрежи, бидејќи плазмата ќе влијае на нивното магнетно поле.
Исто така, тие додале дека членовите на Меѓународната вселенска станица се безбедни.
Зачестеноста и интензитетот на соларните бури зависи од фазите на 11-годишниот соларен циклус.Силна соларна бура ѝ се приближува на Земјата и се очекува дека утре ќе ја погоди, пишува Раша Тудеј.
Експертите велат дека ќе дојде до флу

loading...
Loading...