Хематологија доби опрема, столови за хемотерапија и држачи за инфузиска терапија

Loading...

ЈЗУ Универзитетска клиника за хематологија доби медицинска опрема, сервисирани стари столови за примање хемотерапија, нови столови за примање хемотерапија, држачи за инфузиска терапија и санирање на Дневната болница.Станува збор за донација во вредност од 320.000 денари.
– Нашата клиника секојдневно се труди да им излезе во пресрет на сите пациенти и да ги задоволи нивните потреби. Но, бројот на пациенти со малигни хематолошки болести што се лекуваат на Клиниката е во постојан пораст, па поради тоа се појави потреба од подобрување на условите во Дневната болница, изјави медицинскиот директор на Клиниката, проф. д-р Лидија Чевреска и изрази благодарност за донацијата.
Донацијата е од фармацевтската компанија „Рош Македонија“.Станува збор за донација во вредност од 320.000 денари.
– Нашата клиника секојдневно се труди да им излезе во пресрет на сите пациент

loading...
Loading...