Херој: Тинејџер се убил за родителите да можат да го излечат неговиот брат!

Loading...

Брате, ако оздравиш, те молам јави ми – тоа ќе ми биде доволна, напиша херојот во својата последна порака.Тинејџерот кој се убил за родителите да може да ја платат операцијата на неговиот постар брат стана херој во Кина.
Како што пренесуваат медиумите на браќата Хонгиј(20) и Хонгтау (18) во разлика од неколку месеци им била дијагностицирана болест на бубрезите, односно откажување на едниот бубрег. Затоа што немале пари да го платат лечењето на нивните две деца, таткото Чуању и мајката Џенг Тинсија, го продале сиот свој имот за да обезбедат пари.
Потрагата по донатор на бубрег не дала резултати. Едното детенце гледајќи дека времето поминува испил пестицид и се заклучил во соба  и полека умирал во маки. Покрај неговото безживотно тело пронајдена е порака со следнава содржина:

 
„Брате, ако оздравиш те молам да ми јавиш- тоа ќе ми биде доволно“ Двајцата браќа биле студенти а кога дознале дека биле болни, родителите веќе купиле нова куќа. Најпрво дознале дека едното дете им е болно, а уште полошо било кога после неколку месеци дознале дека и другото дете им е болно. Морале да ја продадат куќата, а таткото по секоја цена се обидел да најде бубрези кои ќе одговараат за неговите деца. Професорите и пријателите успеале да соберат 16.000 долари за лечење но тоа не било доволно, па родителите излегле на улица да просат. Хонгтау не сакал да го гледа тоа па напишал порака и испил пестицид.
„Тоа што не имате нас двајца ве води во пропаст. Се надевам дека ќе можете да му се посветите на мојот брат и да му го спасите животот. Ако преживее а знам дека ќе преживее, само сакам да знам“… Медиумите по ова се потрудиле да соберат донации.
Денес се поминати 2 години од овој несреќен настан, а кон крајот на претходната година пронајден е соодветен донатор и Хонгуј кој денес има 23 години нормално функционира. Тинејџерот кој се убил за родителите да може да ја платат операцијата на неговиот постар брат стана херој во Кина.
Како што пренесуваат мед

loading...
Loading...