ХОРОР ВО ВИЕНА: Мигрант силувал 10-годишно дете!

Детето, коешто мигрант го силувал на базен во Виена, по потекло е од Србија и неговото семејство во 90-тите години се пресели во Австрија.Мајката на момчето, Дуња Р., наведе дека ги учела децата кон мигрантите да се однесуваат онака како што Австријците се однесувале кон нив кога дошле од Србија.
Таа оценила дека изјавата на силувачот, кој на сослушувањето во своја одбрана изјавил дека „имал преголема сексуална енергија“ е едноставно монструозна.
Дететнцето со име Горан, е хоспитализирано со сериозни повреди, а како што пренесуваат австриските медиуми, целото семејство е под голем стрес.
Дуња изјавила дека е самохрана мајка на пет деца и дека по немилиот настан жали што не ги предупредила децата на опасноста од безграничната доверба во странците.
„Не можев да поверувам каква изјава даде. Доаѓам од Србија, живеев пет години во колективен центар со луѓе од различни националности. Вие не можете да ме наречете расист, но да кажете дека сте имале голема сексуална потреба, тоа е монструозно. Тоа е како да одам утре во банка и да ја ограбам затоа што немам доволно пари за децата. Физичките рани можат да зараснат, но раните на мојата душа никогаш“ – изјавила Дуња.
Ирачанецот кој го силувал детето на базен, изјавил само дека не знаел дека прави нешто незаконско, како и дека „порано не бил болен“ и има жена и ќерка во Ирак.
Бегалецот, којшто работи во виена како таксист, изјавил дека сторил грешка, но и истакнал дека не сакал да го повреди детето.Мајката на момчето, Дуња Р., наведе дека ги учела децата кон мигрантите да се однесуваат онака како што Австријците се однесувале кон нив кога дошл

Пронајдете не на следниве мрежи: