Хотелиерите бесни: „Ќе ги тужиме метеотерористите. Тие се главни виновници за лошата туристичка сезона“

Метеотероризмот го чинеше италијанскиот туризам веќе 20% од приходот, изјавија од Здружението на хотелиерите во Римини.Според хотелиерите, метеотерористите прогнозираат лошо време и со тоа ја минираат сезоната. Затоа гостите масовно ги откажуваат аранжманите кога ќе слушнат дека ќе врне за време на нивниот престој. Ниеден метеоролог не може да го прогнозира времето една недела однапред, тоа максимално можат да го прават само за трите наредни денови.
„Одиме на суд, нека ни исплатат оштета. Метеотероризмот не` чинеше веќе 20% од приходите“, стои во нивниот став.
Инаку, конференцијата за новинарите беше одржана на отворено.
Туристичките работници се лутат веќе неколку години наназад: „цените ги натераа Италијанците да одат на други дестинации, како што е Хрватска која им е како рак. Сега и метеоролозите ги здружија силите со таа земја“, беше кажано на конференцијата, што е навистина малку загрижувачка изјава.Според хотелиерите, метеотерористите прогнозираат лошо време и со тоа ја минираат сезоната. Затоа гостите масовно ги откажуваат аранжманите кога ќе

Пронајдете не на следниве мрежи: