Хрватска преплашена: Жена стопира возачи пред тунел, влегува во нивниот автомобил, а потоа мистериозно исчезнува!

Loading...

Храватска е преплашена откако се појави веста дека постои жена која стопира пред тунел, влегува во автомобилот на возачите, им гата, а потоа мистериозно исчезнува од нивниот автомобил, исто како да не била таму. Како што опишуваат возачите кои ја сретнале оваа „црна убавица“ како што ја нарекуваат, таа има долга црна коса, прекрасни црти на лицето и ретко кој може да и одолее. 
Таа се наоша во автомобилот се додека возачот вози низ тунелот, откако ќе излезе од него таа исчезнува без никаква трага и глас. Дали ова е некаква легенда и е поврзана со трагично загината жена на ова место или некој психијатриски случај, се уште никој незнае. 
Познато е дека полицијата уште од 1988-ма година добивала повици дека постои црна убавица, кај овој тунел. 

Сето тоа започна во 1988 година. година, кога полицијата добила повик и извештај за некоја млада жена која стопирала на почетокот од тунелот и кога била во автомобилот на возачот мистериозно исчезнувала.  Никој друг не ја видел освен осамените возачи во ноќта.
Како што вели приказната за црна убавина се заинтересирале и Италијаните , нивната станица Раи 3 има снимено приказна за тоа, но , исто така, без никакви конкретни факти или докази , туку само познатата легенда.
Нема никакви докази дека оваа жена навистина постои. Тие што веруваат во духови, велат дека таа е некој залутан и осамен дух кој го бара патот кон вечноста.Како што опишуваат возачите кои ја сретнале оваа „црна убавица“ како што ја нарекуваат, таа има долга црна коса, прекрасни црти на лице

loading...
Loading...