Хуманитарна акција во Канада за помош на настраданите во поплавата

Македонската заедница од Мисисага Онтарио организира хуманитарна акција за настраданите во поплавите во Скопско при што се донирани 17.000 долари.Како што информираат од црковната управа на „Св. Илија“ изразуваат голема благодарност до сите дарители од македонската заедница во Канада, а во најава се и други донации кои ќе бидат испратени директно до Црвениот Крст на Македонија, со што оваа бројка на собрани средства се очекува да се зголемува.Како што информираат од црковната управа на „Св. Илија“ изразуваат голема благодарнос

Пронајдете не на следниве мрежи: