Идеални солени крекери: Најголем проблем е што нема да можете да престанете да јадетеСостојки:
½ кг брашно
300 гр маргарин
300 гр рендан кашкавал гауда
1 квасец
1 кисела павлака
Подготовка
Гаудата ситно изрендајте ја, додадете ги останатите состојки и замесете тесто. Поделете го на два дела и оставете половина тестото да постои.
Расукајте го тестото, исечете на големина која вам ви одговара и наредете во тепсија.
Премачкајте ги крекерите со изматена жолчка, малку посолете, посипете со сусам, ким или семки по избор. После 15 минути печење извадете и навалете.
Добар апетит!
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Состојки:
½ кг брашно
300 гр маргарин
300 гр рендан кашкавал гауда
1 квасец
1 кисел