Илјадници луѓе си го подобриле видот со овие вежби!

Loading...

Сите забележуваат, дека видот со текот на годините станува полош. Носењето на очила или леќи помага, но дали постои начин да се подобри видот? Дефинитивно да!
Еве како:
1. Потрудете се да ги одмарате очите 3 часа дневно.
2. На следната страна ќе видите 16 едноставни вежби, за подобрување и зајакнување на очите. Се што требаа е да ги следите линиите на сликата со очите.
3. Одморете малку од очилата или леќите.
4. Масирајте ги нежно очите секој ден.
5. Обидете се да не гледате во екрани и монитори кога немате потреба.
6. Поминувајте повеќе време во природа и набљудувајте го пејзажот.
7. Нежно ставајте влажни облоги на очите секој ден, и држете ги половина час.
8. Пијте сок од морков секој ден.

Носењето на очила или леќи помага, но дали постои начин да се подобри видот? Дефинитивно да!
Еве како:
1. Потрудет

loading...