Илуминатите во 2013-та сепак ќе бидат разоткриени

Loading...

Здружението на Илуминатите е формирано во 1776 година од страна на Адам Веисхаупт.
Тој ги формира Илуминатите во Баварија, Германија, заедно со пет други поединци кои се сметаат за елита и основачи на групацијата.
Почнувајќи со пет поединци, денес оваа групација се развива во една од најголемите организации низ светот.
Главна идеја на групацијата е да го превземат светот, преку личности кои поседуваат посебна моќ, контрола, и влијание.
Нивниот план е да станат здружение во кое ќе членуваат славни и познати личности, па преку нив полесно ќе стигнат до реализација на својата агенда.
Еден од најпопознатите членови е Џон Тод, познат по вештичарење, процес кој е еден од  претпознатливите активности на Илуминатите. Џон Тод е еден од најпознатите свештеници на тајното здружение, кој за брзо станува опседнат со помислата за владеење со светот кој смета дека ќе го реализира со помош на црна магија и преку славата и моќта на славните лилчности, членови на ова здружение. Познато е дека подоцна Џон се приклучува кон Виетнамската воена единица „црвени баретки“ која ја напушта по убиството на тамошен командир за време на расправија во бар. Изјавува дека е ослободен од страна на Илуминатите, и ги предупредува сите Христијани да бидат подготвени.
Илуминатите се група, кои имаат членови насекаде низ светот. Ова е чувствителна тема за дискутирање и најчесто на луѓето им е  непријатно да зборуваат за тоа, сепак 2013-та година се смета за година во која многу тајни ќе бидат откриени. Секојдневно низ најразлични редакции пристигнуваат барања од луѓето кои сакаат да дознаат кои се всушност членови на ова здружение. Во јавноста не постои конкретна листа со членови, но сепак има листа со наводни членови на илуминатите.
Гласините кои кружат дека ова здружение има членови само од Америка не се точни, постојат тајни групи и членови скоро во секоја земја ширум светот.
Илуминатите се тајна групација, и единствениот начин за да дознаете дали некој е член на Илуминатите е исповедта на некој друг член за тоа, или евентуално препознавање според некој симбол од накит или облека.
Крис Бровн неодамна на твитер за неговата нова тетоважа изјави: „невозможниот триаголник: година на змијата“. Окото во пирамида е исто така симбол на илуминатите, а змејот го претставува Луцифер.
Еве дел од познатите личности за кои се смета дека се членови на Илуминатите:
Џорџ Буш, Бил Клинтон, Ричард Никсон, Бил Гејтс, Адолф Хитлер, Фрекнлин Рузвелт, Барак Обама, Винстон Черчил, Џеј Зи, Селин Дион, Хали Бери, Еминем, Бритни Спирс, Мадона, Парис Хилтон, Лејди Гага, Ријана, Џастин Бибер, Боб Марли и многу други.
Илуминатите кон Христијаните ширум  светот упатуваат неколку пораки:
„Внимателно бирајте ги вашите мисли кои ве водат, и типот на музика што го слушате, како и видео игрите кои  ги играте.“
„Музиката што е популарна денес е инспирирана од Илуминатите.“
„Внимавајте на окултните видео игри.“
„Од голема важност е секојдневно да го обновувате вашиот мозок преку божјото слово.“Здружението на Илуминатите е формирано во 1776 година од страна на Адам Ве

loading...
Loading...