Има цигари кои се полоши од обичните?!

Loading...

Според истражувањата на американските регулатори, сепак постојат други цигари кои се полоши за здравјето на луѓето од оние обичните. Можеби до сега сметавте дека обичните цигари се оние кои се штетни по здравјето на луѓето, но Американците покажаа дека постојат и други кои се многу полоши. 
Станува збор за ментол цигарите кои можат да бидат токсични и многу потешко може да се откажете од нив доколку често ги конзумирате. 
“Ментол цигарите претставуваат поголем ризик за јавното здравје, отколку редовните цигари”, се вели во прелиминарните резултати од истражувањето на американската агенција, која побара и понатамошно истражување на овие производи.
Слично истражување во 2011 година заклучило дека забраната на овие цигари ќе му користат на јавното здравје. Ментол цигарите се високо перспективен производ за тутунската индустрија, кои тврдат дека не треба да се регулираат поинаку од обичните цигари.Можеби до сега сметавте дека обичните цигари се оние кои се штетни по здравјето на луѓето, но Американците покажаа дека постојат и други кои се мно

loading...
Loading...