Имала само 25 килограми: По молбата на нејзината сестра нејзиниот живот се променил…

Loading...

Деби Џонсон од својата 14-година боледува од анорексија и неколку пати имала само 25 килограми а нејзиниото семејство се чувствувало немоќно…Конечно успеала да ја победи болеста. Неколку пати имала само 25 килограми. Сепак нејзината сестра Линдзи ја замололила да и биде кума на венчавката, а тоа бил најдобриор лек кој и го дала.
Деби решила да прифати да биде кума но не сакала да изгледа лошо на фотографиите од венчавката.
Па успеала да дојде до здрава телесна тежина, да ја исполни својата улога на кума и потоа да остане здрава.
„Тоа што Линдзи од мене барала да и бидам кума е она што ми беше потребно“ вели Деби.
„Се одлучив дека ќе изгледам добро на венчавката и нема да ги уништам сликите со мојот изглед.  Таа беше постојано со мене сакав да и вратам“ додава.
„Секогаш имав добар апетит и нормална тежина. Но на почетокот на средното училиште ја загубив самодвербата. Се чувствуваав беспомошна и го загубив апетитот. Не можев да јадам“ признава Деби.
Килограмите започнале да се топат а нејзината мајка ја одвела на лекар. Дијагнозата била анорексија.

„Прв пат забележав дека Деби слабее кога се вративме од одмор и кога ги видов фотографиите. Пред тоа не забележав, но фотографиите ме шокираа“ изјавила сестрата на Деби-Линдзи.
„Сите сакаа да ми помогнат. Мама дури ја напушти и работата за да внимава на мене. Но, ништо не помогна“ открива Деби.
Три месеци лежела на психијатриска болница и успеала да дојде до 41 килограм. Но, кога излегла од болница пак започнала да слабее. Во 2001 пак е вратена во болница.
Следните шест години останала во болница а во 2007 година се случил пресвртот.
Откако нејзината сестра ја повикала да и биде кума таа започнала да внесува висококалорична храна. До септември 2009 односно до венчавката дошла до 51 килограм.
Од венчавката ја задржала тежината и сега изгледа прекрасно.Конечно успеала да ја победи болеста. Неколку пати имала само 25 килограми. Сепак нејзината сестра Линдзи ја замололила да и биде кума на венчавкат

loading...
Loading...