Името кои сте му го дале на вашето дете кажува многу за вас

Дури и да не сте родители, сигурно имате листа на имиња кои би ги дале на вашето дете. А тоа всушност, многу кажува за вас.Име на позната личност
Се повеќе родители даваат имиња според омилените ликови од серии или познати личности. Трендот „што понеобично – толку подобро“ продолжува веќе неколку години. Родителите кои на бебињата им даваат такви имиња најчесто околинита ги смета за луѓе желни за внимание. Чест е случајот дека тие го делат името со многу други, па тоа не им се допаднало. Имајте на ум дека истите имиња сигурно нема да бидат популарни за десет години кога вашето дете ќе влезе во пубертет.
Старински имиња
Родителите кои на децата им даваат старински имиња се сметани за конзервативни.Но, тоа не мора да значи дека е лошо. Во морето на чудните имиња не е лошо да се потсети на некои стари убави. Но, ако давате име по предците, би требало да го почитувате правилото на три генерации.
Едноставно име
Родителите често сакаат да измислат потполно ново име така шт о некое постоечко ќе го прилагодат со промена на некоја буква. Притоа бидете внимателни, не сакате еден ден вашето еден ден да биде исмејувано во училиште. Не дозволувајте вашата желба за креативност на вашето дете да му биде товар во текот на целиот живот.
Семејни имиња
Личностите кои за своите деца бираат имиња на членовите на семејството се сметаат за најсентиментални. Земете ја во обѕир и звучноста на името, зашто повеќето луѓе низ животот нема да ја дознаат сентименталната приказна која стои зад самото име.
Унисекс име
Имиња кои се еднакви и за машки и за женски деца се уште се чест избор. Родителите кои на децата им даваат такви имиња најчесто се се многу успешни во својата работа. Унисекс имињата имаат декларативна смисла, па се смета дека поради името детето ќе биде уште поуспешно во својата работа.Име на позната личност
Се повеќе родители даваат имиња според омилените ликови од серии или познати личност

Пронајдете не на следниве мрежи: