Интензивно се работи на улиците „Димче Антулески“ и „Велко Јанкулоски – Стариот“ во Прилеп

Во населба Варош, интензиво се работи на целосна реконструкција на улицата „Димче Антулески“.Истата треба да се состои од две коловозни ленти и тротоарни линии.
Оваа инвестиција ќе чини четири милиони денари средства обезбедени од страна на ЕЛС Прилеп во должина од 400 метри.
Со новиот слој на асвалт улицата „Димче Антулески“ ќе добие нов лик, а воедно ќе се овозможи поголема безбедност на граѓаните кои ја користат истата.
Улицата преставува главна сообраќајница која ги поврзува населбата Точила со населбата Варош. 
Во моментот интензивно се работи и на улицата „Велко Јанкулоски – Стариот“ во должина од 350 метри.
Истата треба да се состои од две коловозни ленти и тротоарни линии.
Оваа инвестиција ќе чини четири милиони денари средства обезбедени од с

Пронајдете не на следниве мрежи: