Интересни факти за виното кои не сте ги знаеле

Loading...

Постојат многу про-и контра аргументи за „здравјето“ во виното, но ви ја оставаме недопрена слободата да ги прифатите едните или другите.За сите они кои го обожуваат пијалокот на боговите, па и за оние кои не, избравме неколку помалку познати факти за виното.
1. Фразата „да се напиеме за здравје“ доаѓа од традицијата на античките Грци, каде домаќинот ја пие првата голтка вино за да им докаже на гостите дека не е отровно. Оваа навика подоцна била прифатена од Римјаните, а продолжува до денес на многу места во светот.
Повеќе на следниот линкЗа сите они кои го обожуваат пијалокот на боговите, па и за оние кои не, избравме неколку помалку познати факти за вин

loading...
Loading...