Ирачки министер предизвика хаос: Поседуваме докази – древните Сумерци патувале до планетата Плутон!

Loading...

Сумерците во Ирак го измислиле патувањето во вселената, вели ирачкиот министер за сообраќај.Ирачкиот министер тврди дека древните Сумерци патувале до Плутон во вселенски бродови пред повеќе илјади години.
Ирачкиот министер за сообраќај, Казем Финјан, им рече на новинарите дека древната цивилизација го изградила првиот аеродром на светот во Ирак, во 5000 година п.н.е.
Сумерците се најстарата цивилизација во Ирак која го има достигнато својот врв во 2700 – 2400 година п.н.е.
Се верува дека се населиле во историскиот регион на јужна Месопотамија, што сега е југот на Ирак, кадешто развиле земјоделство, трговија и занаетски вештини како што се ткаење, грнчарство и преработка на метали.
Финјан го наведува тврдењето дека аеродромот служел како центар за истражување на вселената и дека Сумерците го откриле Плутон за кој лажно се тврди дека е „дванаесеттата планета“ на соларниот систем и дека е откриен од страна на НАСА.
Пред публиката Финјан се обиде да ги докаже тврдењата, барајќи од скептиците да ги проучат делата на експертите за сумерската култура, како што е рускиот професор Семјуел Крамер.
Академикот пишувал за свесноста на Сумерците за соларниот систем, која е евидентирана во митовите на древното општество.
Сумерците се најстарата цивилизација во Ирак и според зборовите на историчарите, својот врв го достигнале до 2700 – 2400 година п.н.е., кога Ирак – или древна Месопотамија – бил сметан за „лулка на цивилизацијата.“
Меѓутоа, многумина се држат до тврдењето дека првото патување со вселенски брод е одржано под советската вселенска програма во 1957 година.
Космонаутот Јуриј Гагарин во „Восток 1“ се впушти во една орбита од Земјата и беше на патување со траење од 108 минути, пред да биде исфрлен на 7000 метри и со падобран да се спушти на Земјата.Ирачкиот министер тврди дека древните Сумерци патувале до Плутон во вселенски бродови пред повеќе илјади години.
Ирачкиот министер за сообр

loading...