Исчезна авион во околината на Скопје – Еве ги деталите!

Loading...

Во 17:44 часот дежурниот од ДОЦ на РЦ – Север пријавил дека од Контрола на летање примиле повик, дека комерцијален авион со три патници им се изгубил од радарот.Телевизија Нова неофицијално дознава дека авионот кој исчезнал од радарот во близина на скопскиот аеродром се урнал во атарот на велешкото село Ветерско, на околу 5 км од Катланово. Екипите за брза помош веќе се на теренот.
Претходно од МВР  потврдија дека има авион кој исчезнал од радарот на скопскиот аеродром.
Неофицијално станува збор за авион марка „Пајпер“ со германски национални ознаки кој полетал од Тревизо – Италија и во него имало 6 патници. Авионот бил уредно пријавен за дополнување гориво на Скопскиот аеродром.
Сигналот од радарот се изгубил во 17:35 часот на локација од аеродром “Александар Велики“ 10 км во правец кон Велес.Телевизија Нова неофицијално дознава дека авионот кој исчезнал од радарот во близина на скопскиот аеродром се урнал во атарот на велешкото сел

loading...
Loading...