Искрена американка: Отидов на македонска свадба и тоа беше најубавото нешто што ми се случи во животот!

Loading...

Една американка, која била гостинка на свадба во Македонија, не можела да го сокрие задоволството и воодушеноста по присуството на свадбата.Луѓето многу ми се допаднаа, стекнав многу пријатели…
„Пред некое време работев на филм, и една од актерките беше од Македонија. Многу беше дружељубива и веднаш се здруживме. Можам да кажам дека станавме многу блиски. Таа ме покани во Македонија на гости. Запознав многу нејзини пријатлеи. Тогаш таа ме покани на нејзината свадба…
Можев да забележам дека еден нејзин пријател е прилично згоден и ми упатуваше погледи. Една вечер ме покани на пијалок и прифатив. Се спријателивме. И тој се занимаваше со филмската уметност и имавме многу теми на разговор. Се чувствував своја на своето. Повторно излеговме по неколку дена и ме праша дали би сакала да му бидам партнерка на свадбата. Бев почестена и прифатив.
Утрото ме зеде со автомобил и веднаш со група пријатели се упативме да ја земеме невестата. Сите беа весели и насмеани. Одлично ме прифатија и се вклопив во друштвото.

 
Свадбата се одржуваше во еден хотелски ресторан со базен.
Атмосферата беше многу весела. Сите играа се смееја, пееја. Ми беше многу забавно.
Невестата носеше краток бел фустан со црвен цвет во косата. Беше преубава и цело време играше и се смееше. Младоженецот беше облечен во лежерен костим, не премногу формален како кај нас. Сите беа опуштени и среќни.
Ми рекоа дека не се работи за традиционална македонска свадба и немаше народна музика.
На свадбата останавме до самиот крај. Утредента повторно се собравме на кафе. Завршив со луѓе кои до вчера беа странци, а денес ми станаа добри пријатели.
Македонците се најтоплиот народ, можам да заклучам.“Луѓето многу ми се допаднаа, стекнав многу пријатели…
„Пред некое време работев на филм, и една од актерките беше од Македонија. Мн

loading...