Исламистите му се заканија на Путин: Доаѓаме по тебе!

Loading...

Припадниците на Исламската држава му се заканија на рускиот претседател Владимир Путин дека ќе ги ослободат Кавказ и Чеченија во името на Алах.На видеото џихадистот зборува од кабината на борбен авион и автомобил на територијата на Исламската држава.
„Оваа порака е до тебе Путин. Тоа е твој авион кој ти си го испратил на Башар, а ние ќе ти го вратиме. Помни го тоа! Тронот веќе ти се ниша и е под закана. Тој ќе падне, кога ние ќе дојдеме кај тебе со помош на Алах. Веќе сме на пат со помош на Алах“, рече исламистот.
Во записот исламистите исто дека велат дека Башар ал Асад е свиња и дека наскоро тие ќе пристигнат кај сирискиот претседател со авиони.На видеото џихадистот зборува од кабината на борбен авион и автомобил на територијата на Исламската држава.
„Оваа порака е до тебе Пу

loading...
Loading...