„Исламска држава“ пристигна на Балканот!

Loading...

На Балканот се наоѓаат 12 џихадисти на Исламската држава, подготвени да дејствуваат според наредбите што ќе ги добијат.Косовски „Зери“ повикувајќи се на српските медиуми, пренесува дека во заканувачкото писмо до нивната амбасада во Дамаск стои дека терористите на ИСИЛ се во постојан контакт со нивните сојузници во Србија, Босна, Црна Гора, Албанија и во Македонија, пренесува Дневник. 
Станува збор за таканаречената Балканска бригада, а лидерот на оваа гранка на ИСИЛ е од Kосово, додека неговиот заменик е од централна Србија. Тие се сметаат за способни да спроведат света војна на Балканот.Косовски „Зери“ повикувајќи се на српските медиуми, пренесува дека во заканувачкото писмо до нивната амбасада во Дамаск стои дека терор

loading...
Loading...