„Исламската држава“ ги повикува своите приврзаници да го нападнат Тајмс Сквер?!

Loading...

Од  приврзаниците на „Исламската држава“ се бара да го нападнат Тајмс Сквер и други популарни американски туристички атракции со рачно изработени бомби. Пораката е објавена на форум на „Исламската држава“, со потребните компоненти како да направите лесна бомба, вклучувајќи фотографии со упатство како да ја претворите во смртоносна експлозивна направа, јавува „Vocativ“.
Пораката на арапски јазик ги наведува Тајмс Сквер( сцената од неуспешната автомобил-бомба во 2010 година од страна на симпатизер на Ал Каеда, Фајсал Шахзад) и Лас Вегас како главни мети, но исто така укажува на впечатливи места во Тексас и транзитни станици ширум земјата.
Пораката е насловена како „До осамените волци во САД: Како да направите бомба во вашата кујна и како да создадете хорор сцени на туристички места и други цели“ и е напишана пред 3 недели. Пораката е објавена на форум на „Исламската држава“, со потребните компоненти како да направите лесна бомба, вклучувајќи фотографии со

loading...
Loading...