Исповед на сурогат мајка: Тие бебиња беа во мојот стомак, но не се мои

Што вие мислите за сурогат мајките?Шајнис Стради (21) е една од најмладите сурогат мајки во Велика Британија, а на брачниот пар Џоан и Стив им подарила тројки.
Трета година по ред, таа оди кај парот, за кој ги родила децата, за да го прослави нивниот роденден. До идејата да постане сурогат мајка, дошла е гледајќи документарен филм.
„Имав 21 година и тоа беше голема одговорност за мене, но и едно од најубавите искуства. Немав утрински мачнини, а целата бременост ја поминав со несебична помош од Џоан и Стив. Ова е нешто што би го препорачала на сите“, вели Шајнис.
Таа е најка на 4-годишниот Рејли, а како што вели, законот за сурогат мајчинство во Велика Британија, треба да се менува, за родителите да имаат поголема конторла.
„Во текот на бременоста, сите прашања во врска со бебињата, беа упатени на мене, на пример за упис во матична книга, вакцини… Јас секогаш ги повикував Џоан и Стив за да ги прашам што да правам. Тие бебиња беа во моето тело, но не беа мои. Законот треба да им овозможи на родителите да донесат одлука за своите деца“, вели таа.Шајнис Стради (21) е една од најмладите сурогат мајки во Велика Британија, а на брачниот пар Џоан и Стив им подарила тројки.
Трета година п

Пронајдете не на следниве мрежи: