Истетовирајте го логото на фирмата за покачување плата

Loading...

Звучи неверојатно, но веќе 40 вработени се истетовирани и сега уживаат со 15 посто покачена плата. Компанијата им плаќа и тетовирање. Газдата Лоли сеуште не отишол под игла.
Во Њујорк газдата на фирмата „Рапид“ Ентони Лоли покачува плата од 15 посто на своите вработени ако истетовираат на телото лого на компанијата.
Лоли на овој необичен метод се мотивирал откако видел како еден вработен самоиницјативно си го  истетовирал логото на компанијата.
„ Ме повика наш колега, кој се наоѓаше во салонот за тетовирање и праша дали би имал против да му направат лого од фирмата. Бев воодушевен, и го прашав – како да се одолжам? Навистина ме допре“, рекол Лоли, кој се одлучил не само да го награди, туку и да му понуди покачување.Звучи неверојатно, но веќе 40 вработени се истетовирани и сега уживаат со 15 посто покачена плата. Компанијата им плаќ

loading...
Loading...