Истражете го богатството на Египет од својот кревет!

Loading...

Благодарение на технологијата „street view“, Гугл им овозможи на сите корисници на Интернетот, да ги посетат величенствените историски места во Египет. Корисниците можат да ги истражат пирамидите во Гиза, сфингата и многу други остатоци од древниот Египет.
Менаџерот на програмата „Google Maps Street View“, Амита Катри, изјави дека за изработката на овие мапи потребни биле 10 дена фотографирање.
„Беше едиствено искуство за нас, затоа што опремата слабо функционираше на вискоите температури“ – изјави таа.
Google Street View почна со работа во 2007 година и сега е достапен во повеќе од 59 земји ширум светот.
Мапите можете да ги истражите на следниов линк. Корисниците можат да ги истражат пирамидите во Гиза, сфингата и многу други остатоци од древниот Египет.
Менаџерот на програмата „Goo

loading...
Loading...