Изјава за посета на Израелски амбасадор и уметничко гостување во сабота

Loading...

Во сабота во Штип ќе престојува Израелска делегација предводена од претставници на асоцијации и организации на Евреите. Тие ќе имаат средба со градоначалникот на Штип, прим.мр Илчо Захариев при што ќе се посадат и дрвца пред споменикот на Евреите во центарот на Штип.Исто така во вечерните часови предвидена е и уметничка програма во Домот на културата. Со наслов “Еден вкус од Израел“ ќе настапи израелската група Кармелим составена од 30.тина момчиња и девојки.Настапот ќе биде во 20:00 часот.
 
ЗАБЕЛЕШКА: Во врска со ова, денес во 10:00 часот, во кабинетот на претседателот на Советот, изјава ќе даде Кирил Панајотов.Исто така во вечерните часови предвидена е и уметничка програма во Домот на

loading...
Loading...