Измислена нова вакцина која им го продолжува животот на болните од рак

Loading...

Руски научници успеаа да создадат вакцина која значително го продолжува животот на пациентите болни од рак. Вакцината покажала одлични резултати.Ова вакцина им се дава на пациенти во третата или четвртата фаза од болеста, продолжувајќи го нивниот живот за повеќе од два пати.
Следната фаза е нејзино користење во раните фази на болеста, пренесува Voice of Russia.
„Кога вакцината беше дадена на пациенти заболени во третата или четвртата фаза од болест како рак на дојката и простата, третманот значително го продолжи нивниот живот“, вели Владимир Козлов, водач на истражувањето од Институтот за имунологија.
Вакцината се користи против неколку видови рак: рак на дебелото црево, рак на дојката и рак на простатата. Според соопштението на Институтот, вакцината е подготвена за комерцијално производство.Ова вакцина им се дава на пациенти во третата или четвртата фаза од болеста, продолжувајќи го нивниот живот за повеќе од два пати.

loading...
Loading...