Ја полеал сопругата со бензин и ја запалил: Причината ќе ве остави БЕЗ ТЕКСТ!

Отишла кај нејзината сестра без претходно да добие дозвола од сопругот. Тој потег го платила со животот. Шабана Биби (25) од Пакистан, починала поради тешки изгореници кои зафатија околу 80 проценти од нејзиното тело, а кои ги здобила при бруталниот напад од страна на сопругот и свекорот.„Во име на честа“, тие ја запалиле жива, бидејќи излегла од дома без да побара дозвола.
Братот на Шабана, Азам, објасни дека нејзиниот сопруг збеснал кога сфатил дека девојката ја посетила нејзината сестра, без претходно да го извести за тоа. Тој прво го повикал својот татко, кој прво ја претепал, а потоа ја полеал со бензин и ја запалил.
Нејзиниот брат исто така рекол дека Шабана во трите години откако била брак, била жртва на семејно насилство, а како причина за тоа се наведува неможноста на парот да имаат деца.
Сопругот и свекорот се приведени, но нејзиниот брат го загрижува фактот што полицијата не сака да му даде копија од извештајот за бруталниот напад, па се плаши дека тие нема да бидат казнети.
„Ќе се запалам пред полициската станица ако не се истера правдата до крај“, рекол братот на несреќната девојка.„Во име на честа“, тие ја запалиле жива, бидејќи излегла од дома без да побара дозвола.
Братот на Шабана, Азам, објасни дека не

Пронајдете не на следниве мрежи: