Ја заврши терапијата: „Радиоативниот“ татко конечно смее да го држи во раце својот син

Loading...

На Келвин(29) му бил дијагностициран рак и бил на операција две недели пред да му се роди синот. Додека пиел таблети со радиоактивен јод не смеел да му се приближи на својот син.На Калвин Инееси (29) му бил дијагностициран рак и бил на операција две недели пред да се роди неговиот син Кохен. Докторите лечењето го продолжиле со радиоактивен јод. Токму поради тоа му забраниле да биде дури и во иста просторија со својот син. Конечно неговата терапија завршила па сега може да го држи својот син во раце.
-Три недели не смеев да бидам во близина на мојот син. Не смеев до го земам во раце, ни да го хранам, ни пак да си играм со него и да му менувам пелени. Беше грозно бидејќи морав да ја гледам мојата жена како сето тоа го прави сама- вели Калвин.
-Кога ми кажааа дека имам рак, тоа беше исто како некој со чекан да ме удри по глава. Секогаш мислиш дека тоа е нешто што им се случува на другите а не на тебе. Во главата имав милион прашања, дали ќе го гледам синот како расте, дали воопшто ќе го видам кога ќе се роди- вели Келвин.
Ракот му се проширил, а сега како што вели тој ги чека резултатите, и се надева дека ракот не се проширил на виталните органи.На Калвин Инееси (29) му бил дијагностициран рак и бил на операција две недели пред да се роди неговиот син Кохен. Док

loading...
Loading...