Јавното обвинителство ги утврдува причините за авионската несреќа

Loading...

Јавното обвинителство презема дејствија за расветлување на авионската несреќа која попладнево се случи во близина на Скопје, соопштија доцна вечерва од Основното јавно обвинителство на РМ.-По добиените сознанија, обвинителството во координација со надлежните институции презема мерки за утврдување на местото на несреќата, негово обезбедување и натамошно постапување. Истовремено се прибираат податоци и релевантни факти во насока на утврдување на причините за несреќата, се вели во соопштението.
Од Јавното обвинителство велат дека со подетални информации јавноста ќе биде дополнително запознаена.-По добиените сознанија, обвинителството во координација со надлежните институции презема мерки за утврдување на местото на несреќата, негово обезб

loading...
Loading...