Јилдирим лиши околу 3 милиони државни службеници од одмор

Турскиот премиер Бинали Јилдирим укина денеска до следна наредба, годишен одмор за државни службеници.Владината уредба се однесува за околу три милиони државни службеници ширум државата, јавуваат локални медиуми.
Државните службеници кои веќе се на одмор треба да се вратат на работа, се вели во уредбата.
Претходно, турски медиуми јавија дека државните службеници не смеат да ја напуштаат државата. Останатите граѓани може слободно да ја напуштат Турција, но на граница треба да покажат дополнителен документ со кој ќе докажат дека не се државни службеници.Владината уредба се однесува за околу три милиони државни службеници ширум државата, јавуваат локални медиуми.
Државните службеници кои веќ

Пронајдете не на следниве мрежи: