Какаото го подобрува помнењето

Loading...

Новата студија во која учество земаа повозрасни лица вели дека секојдневното консумирање какао е поврзано со подобри резултати на тестирањето на помнењето.Новата студија во која учество земаа повозрасни лица вели дека секојдневното консумирање какао е поврзано со подобри резултати на тестирањето на помнењето.
Во истражувањето спроведено на Харвард учествувале 60 испитаници без симптоми на деменција, а се покажало дека секојдневното внесување на две лажички какао е можно со подобрување на протокот на крвта кон мозокот.
Овие подобрувања довеле и до подобри резултати на тестирањето на помнењето на крајот на студијата, пишува стручното списание „Невролоџи“.
Повеќе на najadise.mk
 Новата студија во која учество земаа повозрасни лица вели дека секојдневното консумирање какао е поврзано со подобри р

loading...
Loading...